« Palaa tapahtumalistaan

  • 24.3.2020
    17:00 - 20:00
HUOM! Koronaviruksen (Covid-19) leviämisen johdosta siirrämme kevätseminaarimme pidettäväksi myöhemmin ilmoitettavana ajankohtana. Seuraamme tilannetta ja tiedotamme lisää uuden päivämäärän varmistuttua.
Vastalause, objection!
Onko työskentely oikeussalissa täynnä dramatiikkaa ja kuumia käänteitä, vai todellisuudessa vain kuivaa ja kankeaa pönötystä? Varjostaako valtiolla työskentelyä jatkuvat määräaikaisuudet?
Nulan oikeuslaitosaiheinen seminaari järjestetään tiistaina 24.3. klo 17 alkaen Lakimiesliiton ylähuoneella. Seminaarissa nuoret juristit niin tuomari-, syyttäjä- kuin avustajapuoleltakin pääsevät paneelimaisessa keskustelussa kertomaan todellisen kuvan oikeussalityöskentelystä Keskustelun aiheena on työskentely oikeussalissa, urakehitys ja paljon keskusteluun nousseet määräaikaiset virkasuhteet.
Puhujina seminaarissa toimivat käräjätuomari Anu Välimäki, asessori Laura Kallioinen, aluesyyttäjä Jussi Sjöblom, julkinen oikeusavustaja Salha Hanna sekä asianajaja Lasse Lievonen. Puhujien lyhyet esittelyt löytyvät alta.
 Tule paikalle kuulemaan nuorten juristien rehelliset mielipiteet oikeussalityöskentelystä ja esittämään puhujille mieltäsi askarruttaneet kysymykset oikeuslaitoksesta! Kysymyksiä panelisteille voi lähettää myös etukäteen sähköpostitse tapahtumat@nuoretlakimiehet.fi. Puheenvuorojen ja kysymysten lomassa nautitaan juomasta ja pienestä purtavasta.
Ilmoittautuminen tapahtumaan Nulan nettisivuilla on nyt auki. Ilmoittautuminen on sitova ja paikkoja rajatusti.
 Tervetuloa!

 

Anu Välimäki, käräjätuomari, Päijät-Hämeen käräjäoikeus:

Välimäki on käräjätuomarin tehtävien lisäksi työskennellyt Helsingin hovioikeuden esittelijänä sekä syyttäjänä Sisä-Suomen syyttäjänvirastossa. Käräjäoikeuksissa työskentelystä kokemusta on neljästä eri käräjäoikeudesta. Nykyisin hänen tehtäviinsä sisältyy rikos-, riita- ja hakemusasioiden käsittelyä sekä riita-asioiden sovittelua.

Laura Kallioinen, asessori, Helsingin hovioikeus:

Kallioinen on valmistunut oikeustieteen maisteriksi Helsingin yliopistosta vuonna 2011. Valmistumisen jälkeen hän työskenteli noin 2,5 vuotta pienessä asianajotoimistossa lähinnä rikosasioiden ja yksityishenkilöiden välisten riita-asioiden parissa. Sieltä hän siirtyi suuren asianajotoimiston palvelukseen riidanratkaisuryhmään, jossa toimenkuvaan kuului suuryritysten välisten riita-asioiden valmistelua sekä tuomioistuin- että välimiesmenettelyssä Kallioinen on auskultoinut vuonna 2016 niin Helsingin käräjäoikeudessa kuin Helsingin hovioikeudessakin molemmissa puoli vuotta. Kallioinen tykästyi kovasti etenkin hovioikeustyöhön, ja päätyi irtisanoutumaan asianajotyöstään ja jäämään hovioikeuteen esittelijäksi, vaikka se ei ollut alun perin tarkoitus. Kallioinen toimi hovioikeuden esittelijänä noin kaksi vuotta, kunnes vuoden 2019 syyskuussa aloitti nykyisissä tehtävissään asessorina. 

Tällä hetkellä Kallioinen suorittaa työn ohessa oikeustieteen lisensiaatin tutkintoa. Juristityön lisäksi hän tekee satunnaisesti käännöstöitä kieliparissa englanti–suomi, jossa hän suoritti auktorisoidun kääntäjän tutkinnon vuonna 2017.

Jussi Sjöblom, aluesyyttäjä, Etelä-Suomen syyttäjäalue:

Sjöblom on valmistunut oikeustieteen maisteriksi Turun yliopistosta ja sen jälkeen toiminut syyttäjänä Helsingissä kesäkuusta 2017 lähtien. Opiskeluaikana Sjöblomille kertyi kokemusta harjoittelijana asianajotoimistossa sekä jo tuolloin syyttäjälaitoksen palveluksessa. Sjöblomin nykyinen työnkuva koostuu pääasiassa nuoriso-, väkivalta- ja seksuaalirikosjuttujen hoitamisesta.

 Salha Hanna, julkinen oikeusavustaja, Itä-Uudenmaan oikeusaputoimisto:

Hanna hoitaa nykyisissä työtehtävissään kaikenlaisia yksityishenkilöiden toimeksiantoja. Julkisena oikeusavustajana hän on toiminut vuodesta 2019 alkaen. Tätä ennen Hanna toimi erilaisissa liikejuridiikan alan tehtävissä. Hanna on auskultoinut Keski-Suomen käräjäoikeudessa. Hän on valmistunut Helsingin yliopistosta v. 2013.

 Lasse Lievonen, asianajaja, Asianajotoimisto Lasse Lievonen:

Lievonen toimii Helsingissä asianajajana omassa yhden hengen asianajotoimistossaan. Hän on ollut itsenäinen ammatinharjoittaja reilut kaksi vuotta ja asianajaja reilun vuoden. Toimiston alkumetreiltä saakka hänen pyrkimyksensä on ollut päästä tekemään töitä etenkin rikosprosessiin liittyvien toimeksiantojen parissa ja nyt kahden vuoden yrittämisen jälkeen on ollut huojentavaa huomata, että toimeksiantorintamalla tekemistä riittää ja asiakasverkosto laajentuu jatkuvasti. 

Valmistumisen jälkeen Lievonen työskenteli ensimmäiset vuodet asianajoalalla enimmäkseen liikejuridiikan kysymysten parissa, mutta vuosien varrella kaipuu ”klassisempaan asianajotyöhön” syveni. Lievosen työuralle on siis mahtunut muutoksia ja myös syvempää pohdintaa työn tarkoituksesta, mutta ajan saatossa ns. oma juttu on lopulta löytynyt.

Tapahtumapaikka

Lakimiesliiton ylähuone

Osoite:
Uudenmaankatu 4-6 B, 00120 Helsinki

Puhelin: (09) 8561 0300

WWW:

Yhteyshenkilö

Tapahtumalle ei ole määritelty yhteyshenkilöä.

Tarvittaessa voit ottaa yhteyttä Nulan tapahtumavastaaviin: tapahtumat@nuoretlakimiehet.fi


Lippuvaihtoehdot

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *